Attraktioner

Inspiration til lokale attraktioner

Guide

Guide til overnatningssteder, attraktioner og naturoplevelser i Assens Kommune. 

Assens Kommune byder på en masse spændende attraktioner og naturoplevelser og kan tilbyde mange forskellige overnatningsmuligheder - både for det modne par og børnefamilierne. 

Læs om overnatningssteder, attraktioner og naturoplevelser i Assens Kommune i
turist-inspirationskortet 2018

Læs også kataloget om de
Syv fynske ferieeventyr
og få mere inspiration til hvad du også kan lave i din ferie på Fyn. 

Idræt, aktivitet og velvære i højsædet!

 • To idrætshaller
 • Svømmehal
 • Skydelokale
 • Fitnesscenter
 • Idrætstorv med masser af aktiviteter
 • Møde- og overnatningsfaciliteter
 • Bed & breakfast
 • Café
 • Bibliotek

Med sin skønne beliggenhed i skovkanten - og centralt på Fyn tæt ved afkørsel 53 - tilbyder centret en helt særlig synergi mellem idræt, natur og kultur.

Tallerupvej 85 - 5690 Tommerup - Tlf. 6376 7670 - info@fyrtom.dk

Danmarks Fugle Zoo, Frydenlund Fuglepark er en ca. 5 ha stor fuglepark. På det 2 km lange handicapvenlige stisystem kan man opleve ca. 800 forskellige fugle fra hele verden, godt indpasset mellem alle de gamle træer, buske og blomster.

Af fugle kan der blandt andet opleves storke, strudse, papegøjer, parakitter, ibis, svømmefugle og ugler. En spændende samling af gamle danske landbrugsredskaber er fordelt rundt i fugleparken.

Der er rig mulighed for at nyde den medbragte mad ved de opstillede borde og bænke, eller benytte et af fugleparkens grillsteder. På den hyggelige Papegøjecafé kan man blandt meget andet købe hjemmebagt kringle. For børnene er der legeplads, go-karts og nysgerrige klappegeder.

Skovvej 48-50 - 5690 Tommerup

På Škodamuseet kan du opleve de fleste Škoda-modeller, som har kørt her i Danmark.

Åbningstider

Maj og september: alle weekender og helligdage 13.00-17.00

Juni-juli-august hver dag (undtagen mandag) 13.00-17.00

Nårupvej 32 - 5620 Glamsbjerg

Tlf. 6472 3460.

Grupper efter aftale.

Terrariet er en specialzoo med en af Skandinaviens største samlinger af krybdyr, padder, skorpioner, edderkopper, insekter m.m. Terrariets mission er, at formidle kendskabet til krybdyr og padder og deres levevilkår samt at skabe grundlag for, at vores gæster kan opleve fascinationen og glæden ved dyrearter der traditionelt har en vis distance til mennesker.

Kirkehelle 5, 5492 Vissenbjerg

Ud over flotte 9 og 6-huls baner i naturskønne omgivelser stilles også en række træningsfaciliteter til rådighed:

 • Drivingrange (udslagsbane)
 • 18 hullers putting green
 • Indspilningsgreen
 • Gratis instruktion
 • Udlejning af golfudstyr: Herre- og damesæt, Højre- og venstresæt, Børne og junior golfsæt
 • ELBIL kan lejes for dårligt gående
 • Picnicplads
 • Information, hvor der kan købes kaffe, øl, vand, pizza, toast m.m.

Sunset Golf - Odensevej 65, 5620 Glamsbjerg - Telefon:  64 72 12 12 

Få en skøn naturoplevelse på skinnecykel. Ruten går fra Tommerup St. til Assens gennem Tommerup. Derfra videre til den lille landsby Nårup. Fra Nårup går turen langs med Krengerupskovene mod Glamsbjerg, Flemløse, Ebberup og til Assens. Undervejs med udsigt til Dreslette kirke, Helnæs bugten og det gamle fiskerleje Thorøhuse.

Skinnecyklerne kan lejes ved henvendelse hos nedenstående:

Tommerup
SuperBrugsen - Tallerupvej 16, 5690 Tommerup
Tlf. 64 76 14 18

Glamsbjerg
Statoil Servicecenter - Odensevej 14, 5620 Glamsbjerg
Tlf. 64 72 22 02

Assens
CampOne Assens Strand - Næsvej 15, 5610 Assens
Tlf. 63 60 63 62 

Tekstilproduktion på gamle maskinvæve

Museet drives af en kreds af frivillige, hovedsageligt pensionister, som væver, arbejder i pudsestuen, reparerer maskiner, sætter nye aktiviteter i gang mm. Caféen hygger om gæsterne og du kan købe diverse hørvarer i butikken.

Åbningstider

Åbent kl. 13 - 17
Juni, juli og august: Tirsdag til søndag
Maj og september: weekend og helligdage
Grupper hele året efter aftale

Nårupvej 30, 5620 Glamsbjerg, tlf. 6472 2885

Besøg sølvvarefabrikant Ernst's herskabslejlighed midt i Assens.

I Østergade 57 findes et usædvanligt museum, der er skabt af sølvvarefabrikant Frederik Ernst. Faderen, Johan Ernst, grundlagde 1890 en sølvvarefabrik, som først i 1900-årene hørte til blandt de største i Danmark og årligt producerede adskillige tons sølvbestik.

Begge fabrikanter samlede gammelt sølv, men Frederik blev mere end almindeligt interesseret i antikviteter samt ostindisk og europæisk porcelæn. Han fyldte lejligheden med fund fra ind- og udland, og da han gik på pension, åbnede han sit hjem for publikum, ligesom der blev indrettet udstillinger i nogle af fabrikslokalerne. 

Åbningstider

1/6-31/8:Tirsdag-fredag kl. 13 samt lørdag kl. 11 og 13
Maj og september: Lørdage kl. 13
Ellers ved forudbestilling på tlf. 6471 3190

Østergade 57, 5610 Assens

Få en guidet tur og kom helt tæt på bisonokserne. I vores gårdbutik kan du købe bisonkød og andre specialiteter. Vi tilbyder også sjove udendørsaktiviteter. Man kan prøve kræfter med disciplinerne; bueskydning, lassokast, spydkast, pandekagebagning, m.m. afhængig af antal deltagere og ønsker.

Restaurant Ditlevsdal

Restauranten er opbygget over bison-temaet, så her får du virkelig en sjov oplevelse, med fokus på kvalitet hele vejen rundt. 

Her serveres sund mad for både store og små. Har du lyst til en kop kaffe med hjemmebag, så er der også plads til det. 

Fra restauranten kan du nyde udsigten til både dyr og natur.

Tokkerudvej 24 - 5462 Morud - Tlf. 6480 1227

 • Find din indre feriero
 • Kom og besøg en rigtig japansk have
 • Oplev 55oo m2 japansk kultur
 • Japansk køkken og café

Vøjstrupvej 43, 5672 Broby - Tlf. 63630015 

I Humlemagasinets besøgshaver på 10 tdr. land er der siden 1991 anlagt forskellige temahaver bl.a. Fyns største Humlehave med 42 stænger, Fynsk Æblehave, Engelsk Cottagehave, Engelsk Rosenhave, Agavehave, Prinsesse Marie haven m.m. Spredt ud over arealet findes flere lysthuse og siddepladser, hvor gæsterne er velkomne til at nyde deres medbragte mad. Magasinet har også egne museer: Humlemuseet og Sigfred Pedersen Museet, desuden vises en stor ølsamling med danske og udenlandske øl. Stedets café er indrettet i de private stuer fra 1908. Her kan man alle ugens dage (undtagen mandag) nyde en kop og stedets specialitet Prinsesse Marie lagkage.

Egeskov er en af Fyns helt store oplevelser. Den smukke vandborg byder både på et fantastisk haveanlæg, som er blandt Europas smukkeste, masser af aktiviteter for hele familien og flotte samlinger af veteranbiler og fly.

I Odense ZOO kan du faktisk rejse gennem flere kontinenter på én dag. Mærk varmen i Amazonas hos søkøerne og kulden hos pingvinerne tæt ved Antarktis, eller spadsér gennem den afrikanske Kiwara-savanne, hvor løver, chimpanser, zebraer og girafferne bor side om side med et væld af fugle i den gigantiske Okavango-voliere.

I den gamle bydel i Odense ligger eventyrdigterens fødested. H.C. Andersens Hus åbnede i 1908 som museum for digterens liv og virke og er dermed et af verdens ældste digtermuseer.

Udstillingerne fører dig tilbage til den tid, som H.C. Andersens værker udsprang fra. Du bliver præsenteret for mennesket H.C. Andersen, hans karakteristiske fremtoning og hans sind. Digterens kreative spændvidde vises gennem hans tegninger og klip.

Booking