Humlemuseet - Humlens historie

Afstand: 10.87 Km

 | +45 6488 1190 |  humlemagasinet@mail.dk |  https://humlemagasinet.dk/ | 
Gennem næsten 100 år var den primære aktivitet opkøb af humle fra omegnens bønder, idet humle var en vigtig indtægtskilde for de mange små gårde på Vestfyn.

Museet fortæller om Humlemagasinet som blev grundlagt i 1899 under navnet Vestfyens Humle-Magasin i den gamle skolelade i Harndrup. I 1903 blev der på det nuværende areal opført en magasinbygning og i 1907 blev stuehus og stald opført.

Gennem næsten 100 år var den primære aktivitet opkøb af humle fra omegnens bønder, idet humle var en vigtig indtægtskilde for de mange små gårde på Vestfyn. Humlen blev solgt videre til bryggerier. Humle blev ligeledes opkøbt i udlandet. Vestfyns Humle-Magasin forhandlede også glasballoner, spunse med videre. Disse varer blev solgt til bønderne, som normalt selv fremstillede øl til eget forbrug. Under og lige efter de to verdenskrige var det ikke muligt at skaffe tobak fra udlandet, og bønderne dyrkede i denne periode tobak, som blev opkøbt og videresolgt til danske tobaksfirmaer. Afregninger, der er udstillet i en montre, viser hvor store beløb handlen med tobak udgjorde.

 

Åbningstider m.m. på www.humlemagasinet.dk

 Opdateret af: VisitMiddelfart  | mail@visitmiddelfart.dk
Humlemuseet - Humlens historie Fotograf: VisitMiddelfart
Humlemuseet - Humlens historie Fotograf: VisitMiddelfart