Humlemagasinets dukkemuseum

Afstand: 10.87 Km

 | +45 6488 1190 |  humlemagasinet@mail.dk |  http://www.humlemagasinet.dk | 
En imponerende dukkesamling af bl.a. den danske kongeslægt. Dukkerne i samlingen er gennem 25 år fremstillet af kunstneren Kirsten Gynther Eriksen.

Kirsten Gynther Eriksen udstillede dukkerne i den gamle møllestub ved siden af Johannes Larsen Museet i Kerteminde. På grund af sygdom besluttede hun, at der skulle findes et nyt sted til dukkerne, hvor de kunne udstilles samlet. Det lykkedes for Humlemagasinet – ved hjælp fra fonde og donationer – at finde midlerne til at købe samlingen. Samlingen åbnede i 2007, men Kirsten Gynther Eriksen nåede ikke at se den udstillet i Humlemagasinet.

De over 130 dukker er lavet af porcelæn, og har imponerende ansigtstræk og karakteristika. Alt er lavet af Kirsten Gynther Eriksen: Porcelænshoveder, dragter, smykker og emblemer.  Man kan bl.a. se den daværende Prinsesse Margrethe og Prins Henrik som brudepar. Brudekjolen er fremstillet af stofrester fra den ægte brudekjole. De fleste figurer viser den danske kongerækker, men der er også figurer af f.eks. H. C. Andersen, Tordenskjold, Niels Juel, og Valdemar Sejr som holder Jyske Lov i hånden.

Åbningstider m.m. på www.humlemagasinet.dk 

Facebook:Humlemagasinet

Instagram:Humlemagasinet

 

 Opdateret af: VisitMiddelfart  | mail@visitmiddelfart.dk
Humlemagasinets dukkemuseum Fotograf: VisitMiddelfart
Dukker - Bryllup Margrethe og Henrik Fotograf: VisitMiddelfart
Humlemagasinets dukkemuseum Fotograf: VisitMiddelfart
Humlemagasinets dukkemuseum Fotograf: VisitMiddelfart