Indsejling til Assens

Afstand: 20.39 Km

Kommer du sejlende til Assens, vil du allerede på havnen få øje på de første fredede bygninger. Eksempelvis det lille kogehus fra 1824, hvor sømændene før i tiden var nødt til at lave mad, fordi de ikke måtte have åben ild på sejlskibene ved kajen. På havnen står statuen af søhelten Peter Willemoes. Peter Willemoes var dansk søofficer og særligt berømt for sin heltemodige indsats i Slaget på Reden ud for København i 1801. Han blev født i Assens i 1783, og døde i kamp med den engelske flåde som 24-årig i 1808. Der er rejst en statue af Willemoes på havnen i Assens, og hans fødehjem er museum.

Et livligt handelsliv
De store købmandsgårde i Østergade ligger her endnu. Østergade har i århundreder været byens hovedgade. Tag et kig ind i de stemningsfulde gårde, for eksempel Brydes Gaard og Plums Gaard, der omfatter en enorm trælade, bygget i 1915.

Assens har historisk set ligget godt ved indsejlingen til Lillebælt, og byens kirke er imponerende i forhold til byens størrelse. I middelalderen var bebyggelsen omkring kirken og ud til torvet byens fineste kvarter, og den dag i dag vil du opleve Assens som en livlig by med handelsgader, restauranter, gallerier, caféer, havn og marina.

Assens Marina
Assens Marina på Fyn er en moderne lystbådehavn med 600 pladser Der er moderne faciliteter til sikker håndtering af alle typer både.
Her er maritim butik, bådhotel, motorværksted,brændstofanlæg, grillpladser, legepladser til børnene, restaurant, grillkiosk.
Søsportscenter med dykkerklub, lystfi skerklub, roklub, surfklub og sejlklub. Stor børnevenlig sandstrand. Mange herlige udflugtsmuligheder inden for kort sejlafstand. Byen med
sine mange butikker og kulturelle tilbud er inden for gåafstand.

Assens Havn
Assens Havn - Assens Havn har i 2013 renoveret Træskibskajen og sat El/Vand standere op. Der er toilet og baderum tæt på kajen. Almindelige skibe betaler pr. længde, Ts-skibe betaler 20 kr. pr. ombordværende person, dog max. 400 kr. Der er betalingsautomat og el/vand standere på kajen, så der er betjeningsmuligheder 24 timer i døgnet, og der er mulighed for både 16 og 32 amp. Strøm. Træskibskajen i Assens Havn er hovedsaligt beregnet til træskibe og større tursejlere som ikke kan komme ind i Assens marina. Den er 122 meter lang og der er en vanddybde på 5 meter. Den er placeret i umiddelbar forlængelse af hovedgaden, hvor der er rig mulighed for at handle og hygge i de mange butikker og spisesteder. Og er man tørstig
er der mulighed for at slukke tørsten på enten café, pub eller bar.

Læs mere her.Opdateret af: Udvikling Assens - VisitAssens  | info@visitassens.dk
sejlads Fotograf: Andreas Schnalke Copyright: VisitAssens