Attraktioner

Inspiration til lokale attraktioner

Guide

Guide til overnatningssteder, attraktioner og naturoplevelser i Assens Kommune. 

Assens Kommune byder på en masse spændende attraktioner og naturoplevelser og kan tilbyde mange forskellige overnatningsmuligheder - både for det modne par og børnefamilierne. 

Læs om overnatningssteder, attraktioner og naturoplevelser i Assens Kommune i
turist-inspirationskortet 2018

Læs også kataloget om de
Syv fynske ferieeventyr
og få mere inspiration til hvad du også kan lave i din ferie på Fyn. 

Corra Design

Lysstøberi og lysværksted

Hos Corra Design kan I få en oplevelse for hele familien – kig ud til os og slip kreativiteten løs.

Her kan I lave lys på flere forskellige måder:

 • Selv-dyp af lys er en meget afslappende og hyggelig ting at stå med. På en halv time, tre kvarter skaber vi lys ved at dyppe en væge flere gange i smeltet paraffin. Der er ni farver at vælge mellem og vi har to længder på vægerne.
 • Mosaiklys støbes i butikken og vi har mange forskellige forme som i kan vælge mellem. Små stykker lægges i formen der fyldes op med smeltet paraffin så der støbes et lys. De små stykker kommer i flere farver og man blander som man har lyst.
 • Dekoration af lys. Vi har støbt en masse forskellige lys man kan dekorere med tynde voksplader i alle farver. Der er mange skabeloner at vælge mellem.

I butikken er der et udvalg af færdige lys, pynteting og lysestager. Der kan købes kaffe, te, juice og kage.

Se vores åbningstider på vores hjemmeside eller ring til os og aftal et tidspunkt.

Corra Design, Degnegyden 3, Orte, 5560 Aarup  -  tlf. +45 22328101  - bp@corra.dk - www.corra.dk 

Danmarks Fugle Zoo, Frydenlund Fuglepark er en ca. 5 ha stor fuglepark. På det 2 km lange handicapvenlige stisystem kan man opleve ca. 800 forskellige fugle fra hele verden, godt indpasset mellem alle de gamle træer, buske og blomster.

Af fugle kan der blandt andet opleves storke, strudse, papegøjer, parakitter, ibis, svømmefugle og ugler. En spændende samling af gamle danske landbrugsredskaber er fordelt rundt i fugleparken.

Der er rig mulighed for at nyde den medbragte mad ved de opstillede borde og bænke, eller benytte et af fugleparkens grillsteder. På den hyggelige Papegøjecafé kan man blandt meget andet købe hjemmebagt kringle. For børnene er der legeplads, go-karts og nysgerrige klappegeder.

Skovvej 48-50 - 5690 Tommerup

 • Find din indre feriero
 • Kom og besøg en rigtig japansk have
 • Oplev 55oo m2 japansk kultur
 • Japansk køkken og café

Vøjstrupvej 43, 5672 Broby - Tlf. 63630015 

I Morud ligger Europas største bisonfarm med omkring 400 bisonokser. Her kan du besøge vores Gårdbutik, hvor du kan købe forskellige bisonudskæringer og andre specialiteter. 

Guidet ture 

Du kan også opleve og lære om bisonokserne på en af vores guidet ture med prærievogn. 

Restauranten

Farmens hyggelige restaurant har åbent hver fredag aften, hvor du kan nyde vores bisonbuffet med fokus på kvalitet. Buffeten varierer alt efter årstiden, men vi garanterer altid minimum to slags udskæringer af bisonkød fra eget opdræt. Dertil serveres flere former for garniture, bison-sauce lavet på bisonfond samt hjemmebagt brød og en efterfølgende dessert.

Fra restauranten kan du nyde udsigten til både dyr og natur.

Book et bord i restauranten på telefon, mail eller via vores hjemmeside. 

Husk, at du kan holde din næste fest eller møde på Ditlevsdal bisonfarm! 

Tokkerudvej 24, 5462 Morud - +45 64 80 12 27 – restaurant@ditlevsdal.dk – www.ditlevsdal.dk 

Egeskov er en af Fyns helt store oplevelser. Den smukke vandborg byder både på et fantastisk haveanlæg, som er blandt Europas smukkeste, masser af aktiviteter for hele familien og flotte samlinger af veteranbiler og fly.

Besøg sølvvarefabrikant Ernst's herskabslejlighed midt i Assens.

I Østergade 57 findes et usædvanligt museum, der er skabt af sølvvarefabrikant Frederik Ernst. Faderen, Johan Ernst, grundlagde 1890 en sølvvarefabrik, som først i 1900-årene hørte til blandt de største i Danmark og årligt producerede adskillige tons sølvbestik.

Begge fabrikanter samlede gammelt sølv, men Frederik blev mere end almindeligt interesseret i antikviteter samt ostindisk og europæisk porcelæn. Han fyldte lejligheden med fund fra ind- og udland, og da han gik på pension, åbnede han sit hjem for publikum, ligesom der blev indrettet udstillinger i nogle af fabrikslokalerne. 

Åbningstider

1/6-31/8:Tirsdag-fredag kl. 13 samt lørdag kl. 11 og 13
Maj og september: Lørdage kl. 13
Ellers ved forudbestilling på tlf. 6471 3190

Østergade 57, 5610 Assens

Idræt, aktivitet og velvære i højsædet!

 • To idrætshaller
 • Svømmehal
 • Skydelokale
 • Fitnesscenter
 • Idrætstorv med masser af aktiviteter
 • Møde- og overnatningsfaciliteter
 • Bed & breakfast
 • Café
 • Bibliotek

Med sin skønne beliggenhed i skovkanten - og centralt på Fyn tæt ved afkørsel 53 - tilbyder centret en helt særlig synergi mellem idræt, natur og kultur.

Tallerupvej 85 - 5690 Tommerup - Tlf. 6376 7670 - info@fyrtom.dk

I den gamle bydel i Odense ligger eventyrdigterens fødested. H.C. Andersens Hus åbnede i 1908 som museum for digterens liv og virke og er dermed et af verdens ældste digtermuseer.

Udstillingerne fører dig tilbage til den tid, som H.C. Andersens værker udsprang fra. Du bliver præsenteret for mennesket H.C. Andersen, hans karakteristiske fremtoning og hans sind. Digterens kreative spændvidde vises gennem hans tegninger og klip.

I Humlemagasinets besøgshaver på 10 tdr. land er der siden 1991 anlagt forskellige temahaver bl.a. Fyns største Humlehave med 42 stænger, Fynsk Æblehave, Engelsk Cottagehave, Engelsk Rosenhave, Agavehave, Prinsesse Marie haven m.m. Spredt ud over arealet findes flere lysthuse og siddepladser, hvor gæsterne er velkomne til at nyde deres medbragte mad. Magasinet har også egne museer: Humlemuseet og Sigfred Pedersen Museet, desuden vises en stor ølsamling med danske og udenlandske øl. Stedets café er indrettet i de private stuer fra 1908. Her kan man alle ugens dage (undtagen mandag) nyde en kop og stedets specialitet Prinsesse Marie lagkage.

Tekstilproduktion på gamle maskinvæve

Museet drives af en kreds af frivillige, hovedsageligt pensionister, som væver, arbejder i pudsestuen, reparerer maskiner, sætter nye aktiviteter i gang mm. Caféen hygger om gæsterne og du kan købe diverse hørvarer i butikken.

Åbningstider

Åbent kl. 13 - 17
Juni, juli og august: Tirsdag til søndag
Maj og september: weekend og helligdage
Grupper hele året efter aftale

Nårupvej 30, 5620 Glamsbjerg, tlf. 6472 2885

I Odense ZOO kan du faktisk rejse gennem flere kontinenter på én dag. Mærk varmen i Amazonas hos søkøerne og kulden hos pingvinerne tæt ved Antarktis, eller spadsér gennem den afrikanske Kiwara-savanne, hvor løver, chimpanser, zebraer og girafferne bor side om side med et væld af fugle i den gigantiske Okavango-voliere.

På Škodamuseet kan du opleve de fleste Škoda-modeller, som har kørt her i Danmark.

Åbningstider

Maj og september: alle weekender og helligdage 13.00-17.00

Juni-juli-august hver dag (undtagen mandag) 13.00-17.00

Nårupvej 32 - 5620 Glamsbjerg

Tlf. 6472 3460.

Grupper efter aftale.

Ud over flotte 9 og 6-huls baner i naturskønne omgivelser stilles også en række træningsfaciliteter til rådighed:

 • Drivingrange (udslagsbane)
 • 18 hullers putting green
 • Indspilningsgreen
 • Gratis instruktion
 • Udlejning af golfudstyr: Herre- og damesæt, Højre- og venstresæt, Børne og junior golfsæt
 • ELBIL kan lejes for dårligt gående
 • Picnicplads
 • Information, hvor der kan købes kaffe, øl, vand, pizza, toast m.m.

Sunset Golf - Odensevej 65, 5620 Glamsbjerg - Telefon:  64 72 12 12 

Terrariet er en specialzoo med en af Skandinaviens største samlinger af krybdyr, padder, skorpioner, edderkopper, insekter m.m. Terrariets mission er, at formidle kendskabet til krybdyr og padder og deres levevilkår samt at skabe grundlag for, at vores gæster kan opleve fascinationen og glæden ved dyrearter der traditionelt har en vis distance til mennesker.

Kirkehelle 5, 5492 Vissenbjerg

Få en skøn naturoplevelse på skinnecykel. Ruten går fra Tommerup St. til Assens gennem Tommerup. Derfra videre til den lille landsby Nårup. Fra Nårup går turen langs med Krengerupskovene mod Glamsbjerg, Flemløse, Ebberup og til Assens. Undervejs med udsigt til Dreslette kirke, Helnæs bugten og det gamle fiskerleje Thorøhuse.

Skinnecyklerne kan lejes ved henvendelse hos nedenstående:

Tommerup
SuperBrugsen - Tallerupvej 16, 5690 Tommerup
Tlf. 64 76 14 18

Glamsbjerg
Statoil Servicecenter - Odensevej 14, 5620 Glamsbjerg
Tlf. 64 72 22 02

Assens
CampOne Assens Strand - Næsvej 15, 5610 Assens
Tlf. 63 60 63 62 

Booking